Ana Sayfa 8. Sınıf 2016-2017 1.Dönem Teog Türkçe Testi Çöz

2016-2017 1.Dönem Teog Türkçe Testi Çöz

0

2016-2017 eğitim öğretim yılında 1.dönem teog sınavları 23-24 Kasım 2016 tarihinde yapıldı. Ortaokul 8.sınıf öğrencileri Teog Türkçe testine 23 Kasım 2016 Çarşamba günü girdiler ve 20 Türkçe sorusunu cevaplandırdı. İşte 2016-2017 1.dönem Teog Türkçe testi soruları…

2016-2017 1.Dönem Teog Türkçe Testi Çöz


1.   I. Bana verdiğin kitabı metroda unutmuşum.
    II. Yoğunluktan dolayı kitap okumayı da unuttuk.
  III. Şimdiye kadar biz senin ne haylazlıklarını unuttuk.

“Unutmak” kelimesi, numaralanmış cümlelerde aşağıdaki anlamlarından hangisiyle kullanılmamıştır?
Doğru!
Yanlış!

-

2. Aşağıdaki dizelerin hangisinde karşıt anlamlı kelimeler birlikte kullanılmıştır?
Doğru!
Yanlış!

-

3. Picasso her dalından başka bir meyve sarkan büyük bir ressamdı. Öğleye kadar portre; öğleden sonra beş gözlü, dokuz kollu bir insan resmi çizerdi. Ertesi gün çini fırınının başında çalışırdı. Sonraki gün heykel yontardı.

Bu metindeki altı çizili sözle Picasso’nun hangi özelliği vurgulanmaktadır?
Doğru!
Yanlış!

-

4. Dünya medeniyet tarihinin en eski ve gelişmiş medeniyetlerinden biri olan Hititlerin,
Anadolu’nun bağrında bıraktığı eserler hâlâ görkemini korumaktadır.

Bu cümleden "Hititler" ile ilgili aşağıdaki yargılardan hangisi kesin olarak çıkarılır?
Doğru!
Yanlış!

-

5. Düşünce şüpheyle başlar, kendisine zıt olanlarla gelişir; bu yüzden zıt düşüncelere kulaklarımızı tıkamak, düşünce ufkumuzu yok eder.

Aşağıdakilerden hangisi bu cümleyle anlamca çelişir?
Doğru!
Yanlış!

-

6. (I) Ömründe hiç olmadığı kadar bitkindi. (II) Yorgunluktan neredeyse bir adım sonra yere düşüp oracıkta uyuyacaktı. (III) Attığı her adımda düşmemek için kendisini biraz daha zorluyordu. (IV) Ama ayakları birbirine dolaşıyor, sağa sola yalpalıyordu.

Bu metinde numaralanmış cümlelerin hangisinde amaç-sonuç ilişkisi vardır?
Doğru!
Yanlış!

-

7. (I) Çocuk kitaplarının eğitici olması gerektiğini düşünenler, çocukların sevdiği kitapların büyük bir kısmını saçma sapanlıkla suçluyor. (II) Oysa öncelikli olan ne tür olursa olsun çocuğun bir kitabı isteyerek ve zevkle okuması, ‘‘O yazarın başka kitabı var mı?’’ diye merak etmesidir. (III) Ancak birisi çıkıp ona ‘‘Niye saçma sapan kitaplar okuyorsun?’’ diyerek onun kitap okuma sevgisini baltalıyor. (IV) Bu tür yanlış söylemler ancak ‘‘Çocuğu Kitap Okumaktan Soğutmanın On Yolu’’ isimli bir makalede yer alabilir.

Bu metinde numaralanmış cümlelerle ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Doğru!
Yanlış!

-

8. Ben İstanbul şarkılarıyla büyüdüm. Dedem ud çalar, ninem şarkı söylerdi. “Üsküdar’a gider iken aldı da bir yağmur.” derdi mesela, ben o yağmurla ıslanırdım. “Gel ey denizin nazlı kızı!” derdi, denizden çıkıp geliveren nazlı bir kız olurdum.

Bu metinde yazarın asıl anlatmak istediği aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru!
Yanlış!

-

9. (I) Ülkemizde kuşkusuz iyi denemecilerimiz yetişti. (II) Türkçenin bütün tatlarını veren doyumsuz denemeler yazıldı. (III) Buna karşılık öyle zamanlar oldu ki herhangi bir türe dâhil edilemeyen melez yazılar, deneme diye okurun önüne sürüldü. (IV) Kimileri denemenin, içi boş yani fikirsiz ve süslü yazılar olduğunu zannetti. (V) Bu yüzden deneme kitapları, çoğu zaman edebiyat eseri sayılmadı.

Bu metinde numaralanmış cümlelerin hangisinden itibaren düşüncenin yönü değişmiştir?
Doğru!
Yanlış!

-

10. Sanatı tarif edecek olsam “Oyundur.” derim ama bir kişiyle oynanan en güç, en belalı, en tatlı, en güzel oyun. Bir oyun ki sahnesi dünyanın her yerindedir. Bir oyun ki sahnesinde her zaman tek kişi; seyircileri arasında gelmiş, geçmiş ve gelecek nesiller bulunmaktadır. Bir oyun ki su ile ekmeğin yanı başında yerini alır.

Bu metinden ‘‘sanat’’ ile ilgili aşağıdakilerin hangisi çıkarılamaz?
Doğru!
Yanlış!

-

11. Bir otomobil kazası düşünelim. Kazayı kaldırımda yürüyen dört kişi, bir polis, tesadüfen
oradan geçen bir kameraman ve kazanın olduğu yerin üstünde uçan bir helikopter pilotu görmüş olsun. Böyle bir olayı yedi ayrı bakış açısıyla aktarmak mümkündür. Kazayı gören bu kişilerin anlattıkları birbirinden farklı olacaktır. - - - -

Bu metnin sonuna düşüncenin akışına göre aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
Doğru!
Yanlış!

-

12.(I) Yıllarca yaşadığım kasabadan ayrılmak için istasyona geldim. (II) Kasabadan yarım saat
uzakta, sık bir ağaçlık arasında kaybolmuş küçük bir istasyon... (III) Neredeyse karşı tepelerde tan atacak. (IV) Bir tren, tiz düdüğüyle karanlığı yırtarak istasyona yanaşıyor.

Bu metinde numaralanmış cümlelerde hikâye unsurlarıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Doğru!
Yanlış!

-

13. Hayat tren gibidir, geçip gider. Ama bazen de tren; sen hiç yokmuşsun, isteklerin, hayallerin hiç var olmamış gibi geçip gitmesin diye raylara oturur ve kesersin trenin yolunu. İşte şu sıralar okuduğum kitap böyle bir direnişin hikâyesi. Aynı zamanda mahalle yaşamının, komşulukların, anılara ve geleceğe sahip çıkmanın hikâyesi.

Bu metinde sözü edilen eserin hangi yönü üzerinde durulmuştur?
Doğru!
Yanlış!

-

14. Tanımadığımız bir dünyaya uyandık. Böyle miydik dün sabah? İğne deliğinden sızan ışınlar bir ışıldak keskinliğiyle doldurmuştu odayı. Oysa her şeyin rengi çekilmiş bugün. Karşı ki terasın kızıl tentesi solmuş, yandaki evin yeşil camları donuk. Bir kamp çadırı var sanki üzerimizde. Yamalı yer yer, kül rengi. Denize moloz dökülmüş sanki.

Bu metnin dil ve anlatımıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

Doğru!
Yanlış!

-

15. Babası Dacat Bey’in ecza deposu vardır, gayet varlıklı bir ailede büyür Ara Güler. Pangaltı Lisesi, Galatasaray Lisesi, ardından da Ermeni Lisesine gider. Ancak babası kendisinin hayal ettiği gibi onun doktor ya da eczacı olmayacağını anlamıştır. Çünkü Ara Güler en çok sinemaya ilgi duyar. Babasının yılbaşında hediye ettiği film gösterme makinesiyle yazlık evlerinin alt katını sinema salonuna dönüştürür. Arkadaşlarını toplar, onlara bedava film izletir. Tek sorunu makinesinin, filmleri sessiz oynatmasıdır.

Bu parça aşağıdaki metin türlerinden hangisine örnektir?
Doğru!
Yanlış!

-

16. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
Doğru!
Yanlış!

-

17. Bir giysiyi dikmek için terzilerin yaptığı pek çok iş var ( ) ölçü almak, kalıp çıkarmak, kumaşları kesmek ( ) Bu nedenle terzilere dikiş makinesi, ütü, metre, makas gibi aletler ( ) kumaş, iplik, düğme gibi malzemeler gereklidir ( )

Bu metinde yay ayraçla gösterilen yerlere aşağıdakilerin hangisinde verilen noktalama işaretleri sırasıyla getirilmelidir?
Doğru!
Yanlış!

-

18. (I) Yatağımdan doğruldum ve çatlamış dudaklarımı dilimle ıslattım. (II) Masadan, içi yarısına kadar dolu bardağı alıp üç dört yudum su içtim. (III) Pencereden sızan gün ışığı içimi mutlulukla doldurdu. (IV) Dudaklarımdaki gülümseme tüm yüzüme yayıldı.

Bu metinde numaralanmış cümlelerin hangilerinde aynı tür fiilimsi kullanılmıştır?
Doğru!
Yanlış!

-

19. Yazar, doğup büyüdüğü coğrafyada yaşananları canlı bir atmosfer içinde anlatmış.

Bu cümlenin öge dizilişi aşağıdakilerin hangisinde verilmiştir?
Doğru!
Yanlış!

-

20.
I. Ay’ın atmosferi gündüz vakti mavi gözükür.
II. Uluslararası Tenis Federasyonu her sene dört büyük tenis turnuvası düzenliyor.
III. Mısırlılar, Keops Piramidi’ni yaparken 2,5 milyon parça taş kullanmıştır.
IV. CD kutularını kullanarak evinizde saksı yapabilirsiniz.

Numaralanmış cümlelerden hangilerinin öge dizilişi aynıdır?
Doğru!
Yanlış!

-

Sonucu görmek için quizi paylaş !


Sonucu görmek için kim olduğunu söyle !

2016-2017 1.Dönem Teog Türkçe Testi %%total%% soruda %%score%% doğru yaptın

2016-2017 eğitim öğretim yılında yapılan TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınavlarının ilki yani 1.dönem teog sınavları 23-24 Kasım 2016 tarihlerinde yapılmıştı Teog sınavları Ortaokul 8.sınıf öğrencilerine yapılıyor ve öğrenciler lise tercihleri için 1.dönem ve 2.dönemde teog sınavlarına giriyor. Teog sınavlarında 6 derseten sınav yapılıyor ve her bir dersten 20 soru soruluyor. 2 gün boyunca öğrenciler sınavlara giriyor. 23-24 Kasım 2016 teog 1.dönem sınavlarının 1.oturumu 23 Kasım 2016 Çarşamba günü 2.oturumu ise 24 Kasım 2016 Perşembe günü yapıldı. İşte 2016-2017 teog 1.dönem sınavlarıdaki oturumlar,

23 Kasım 2016 Teog 1.Dönem 1.Oturum Sınavları
Teog Türkçe Sınavı 20 Soru saat 09:00 da başladı 09.40 da sona erdi
Teog Matematik Sınavı 20 Soru saat 10.10 da başladı 10.50 de sona erdi
Teog Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sınavı 20 Soru Saat 11:20 de başladı ve 12.00 da sona erdi

24 Kasım 2016 Teog 1.Dönem 2.Oturum Sınavları
Teog Fen ve Teknoloji Sınavı 20 Soru saat 09:00 da başladı 09.40 da sona erdi
Teog T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sınavı 20 Soru saat 10.10 da başladı 10.50 de sona erdi
Teog İngilizce Sınavı 20 Soru Saat 11:20 de başladı ve 12.00 da sona erdi

2016-2017 Teog 2.dönem sınavları ise 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde yapıldı.1.dönemde olduğu gibi 2.dönem teog sınavları da 2 gün sürdü ve toplam 6 dersten sınava girdiler.

www.testcoz.net sitesi olarak bu sene teog sınavına girecek olan öğrenciler için önceki yıllarda çıkmış teog sorularını online test haline getirdik. Sitemizde online teog testlerini çözebilir ve teog sınavlarına hazırlanabilirsiniz.

2016-2017 1.Dönem Teog Türkçe Soruları Çözmek için TIKLA >

2016-2017 1.Dönem Teog Matematik Soruları Çözmek  için TIKLA >

2016-2017 1.Dönem Teog Fen Soruları Çözmek için TIKLA >

2016-2017 1.Dönem Teog Türkçe testi ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden yazabilirsiniz. Diğer teog testlerini sitemizde arama yaparak bulabilirsiniz… 2016-2017 teog 1.dönem türkçe sınavı sorularını pdf olarak indirmek için tıkla >>>

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version